18.3 C
Oslo
04/07/20
Hangar.no

Kinesisk flyselskap kjøper 100 kinesiske fly

Det kinesiske flyselskapet China Express Airlines har inngått en avtale med den kinesiske flyprodusenten Comac om kjøp av 100 fly.

Det er flytypene C919 og ARJ21 som skal leveres til flyselskapet. Avtalen er enda ikke godkjent av aksjonærene i flyselskapet, og det er ikke gjort offentlig hvilken fordeling det er mellom de to flytypene i antallet.

China Express skriver i en pressemelding at dersom avtalen blir godkjent av selskapets styre og aksjonærer, vil de første flyene bli levert fra Comac allerede i 2020.

Så langt har det blitt store og lange forsinkelser i å få fullført og godkjent C919 som et nytt passasjerfly. Produsenten har over 300 bestillinger av dette flyet, som Kina håper skal bli en direkte konkurrent til Airbus og Boeing med A320 og 737 MAX.

Andre nyheter

Boeing har satt siste dato for produksjonen av luftfartens dronning

Hans Olav Nyborg

Skal fly tre siste turer med Boeing 747 før det er slutt – Billetter legges ut neste uke

Hans Olav Nyborg

Første MC-21-300 er ferdig malt og innredet

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer