-2.6 C
Oslo
08/03/21
Hangar.no
FOTO: HANS OLAV NYBORG

Kinesiske flyselskap har kansellert over 100 Airbus og Boeing-fly…

De tre store flyselskapene China Southern Airlines, China Eastern Airlines og Air China har til sammen kansellert eller utsatt kjøp av over 100 fly fra både Boeing og Airbus i løpet av 2020. Men samtidig har de tre selskapene valgt å både beholde eksisterende bestillinger hos den kinesiske flyprodusenten COMAC, og planlegger å øke bestillingen ytterligere.

I 2020 ble det fra COMAC levert 12 ARJ-21 fly fordelt på de tre flyselskapene og deres datterselskap. China Eastern er den største kunden for kineserne og planlegger kjøp av 20 ARJ-21, i tillegg til den nye C919. China Southern planlegger å kjøpe inn 35 ARJ-21 innen 2024.

Disse tre selskapene skal etter planen få levert i overkant av 180 fly i 2022, selv om selskapene sier det trolig vil skje, er det mye som tyder på at markedet ikke er klart for dette i år.

De statlige flyselskapene i Kina må forholde seg til selskapet China Aviation Supplies Holding Company, som står for alle kjøp, innleie og salg av fly som skal benyttes. Et selskap som styres av hva myndighetene i Kina ønsker. I følge avisen Nikkei ASIA advarer flere luftfartseksperter nå Kina mot å bite fingeren av hånden til Boeing og Airbus, ettersom det i mange tilfeller ikke er andre gode alternativer for kjøp av langdistansefly tilpasset rutenettverket til selskapene i Asia.

USA har også svartelistet COMAC som selskap, noe som skaper splid mellom Kina og USA, og problemer for den kinesiske flyprodusenten som er avhengig av en lang rekke amerikanske komponenter til sin flyproduksjon.

Andre saker

Selger fem fly av ny flytype til China Eastern

Redaksjonen

United Airlines øker bestillingen for 737 MAX

Redaksjonen

Første nye 737 MAX levert til Europa på to år

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer