Hangar.no
Foto: Inger Bjørndal Foss

Kinesiske myndigheter tar over drift av HNA og Hainan Airlines

Koronaviruset i Kina har gjort situasjonen for Hainan-gruppen HNA og Hainan Airlines enda mørkere. Før denne helgen måtte styret i selskapet krype til korset og be kinesiske myndigheter om å ta over styringen av driften.

Nå skal luftfartstilsynet i Kina, CDB (China Development Bank) og representanter for Hainan-provinsen styre selskapets drift og økonomi, i et håp om å redde det som reddes kan.

I følge avisen South China Morning Post skal den arbeidene komiteen gjøre en vurdering av alle sider rundt HNA Group, med tilhørende avvikling av selskap som ikke har livets rett. Det kan bety at både Hainan Airlines og Hong Kong Airlines står for fall. Ingen av de to flyselskapene klarer å gjøre opp for seg når det gjelder de økonomiske forpliktelsene.

Det pågående utbruddet med koronaviruset og påfølgende stans i en lang rekke ruter og flyvninger for de to flyselskapene, skaper katastrofelignende tilstander i en allerede svak økonomi.

Kinesiske myndigheter har allerede lansert planene for å forsøke å selge flyselskapene Hainan Airlines og Hong Kong Airlines til andre aktører i det kinesiske markedet. Air China, China Southern Airlines og China Eastern Airlines skal være de nærmeste aktuelle aktørene til å ta over driften av flyselskapene i HNA-gruppen.

Hvorvidt flyselskapene får fortsette som egne selskap, eller om deler av selskapene blir delt opp og solgt videre gjenstår nå å se.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer