Foto: Hans O. Nyborg

Forholdet mellom flyprodusenten Boeing og amerikanske og europeiske luftfartsmyndigheter skal være svært kjølig. I følge en artikkel i Wall Street Journal tirsdag skal tjenestemenn i Federal Aviation Administration (FAA) og EASA være frustrerte over nivået på samarbeidet fra Boeing når de prøver å få flyet sitt godkjent for å fly igjen.

I følge avisen kan forholdet mellom partene forsinke hele godkjenningen av MAX-flyene, til over nyttår. Både ansatte i FAA og pilotunioners tjenestemenn bekrefter til avisen at det siste tilbakeslaget er knyttet til en orientering der regulatorer i USA og Europa har klaget over at Boeing ikke klarte å gi tekniske detaljer og svare på spesifikke spørsmål om modifikasjoner i oppdateringene som produsenten har gjort til MAX-flyene.

Det betyr at oppdateringen Boeing lanserte ikke er godkjent enda og produsenten har nå fått en ny frist på seg til å levere svar på spørsmålene fra FAA og EASA, samt at det trolig vil måtte lages enda en ny oppdatering etter dette.

Flere og flere flyselskap ser det som nærmest umulig at MAX-flyene vil komme seg på vingene igjen før nyttår.

ANNONSE
Forrige artikkelWizzAir starter flere ruter fra Polen til Norge
Neste artikkelANA sikter seg inn mot Skandinavia