Foto: Hans Olav Nyborg

Det israelske flyselskapet El-Al hadde ingen planer om å øke flåten med Boeing 787 Dreamlinere med det første, men så kom ett tilbud fra den amerikanske flyprodusenten Boeing som det ikke kunne sies nei til.

For Boeing hadde stående en Boeing 787-9 som ett annet selskap nylig valgte å kansellere. Ettersom El-Al hadde snakket om mulig flåteøkelse i løpet av noen år, valgte produsenten å foreslå akkurat å overta dette flyet, til en fordelaktig pris.

Nå skal selskapet få levert Dreamlineren som er utstyrt med to Rolls-Royce Trent 1000 motorer. Det israelske flyselskapet satte som krav at Boeing måtte endre helt på konfigurasjonen av flyet, tilpasset selskapets andre fly.

Dermed skal Boeing i gang med arbeidet over nyttår og skal innrede flyet på nytt i tillegg til en rekke modifikasjoner i cockpiten og andre deler av flyet. Arbeidet med å klargjøre Dreamlineren for å leveres til flyselskapet vil ta rundt åtte til ni måneder. Først over nyttår til 2024 får så selskapet flyet levert.

El-Al har fra før 15 Boeing 787 i sin flåte. I avtalen med Boeing skal flyselskapet også nå ta i mot en Dreamliner som El-Al selv hadde kansellert under pandemien, men som produsenten har bygget ferdig og som har stått lagret i Seattle.

Med dette flyet og det som ett annet selskap hadde kansellert blir flåten av Dreamlinere fra 2024 på 17 slike fly. Det melder Reuters.

ANNONSE
Forrige artikkelElleve alvorlig skadd i kraftig turbulens
Neste artikkelIs skaper store problemer for flyplassen i Frankfurt