14.5 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Kjøpte billetter via falsk Ryanair-side

Anne Olsen fra Oslo trodde hun kjøpte flybilletter til Spania via nettsidene til flyselskapet Ryanair. Men overraskelsen var stor da hun sjekket billettene hun mottok per e-post og fikk se at turen til Alicante skulle gå med Norwegian og ikke Ryanair.

Olsen gikk inn på det hun trodde var nettsidene til flyselskapet www.ryanair.no, men har først i ettertid skjønt at dette er en falsk side som utgir seg for å være flyselskapet.

Nettsiden er i følge Norid, som registrerer nettadresser i Norge, drevet via et selskap som er beskyttet mot at informasjonen kommer ut offentlig.

Anne Olsen sier til Hangar.no at hun ikke ofte bestiller flybilletter på nettet, men skjønner nå at hun heretter må sjekke ekstra nøye hvor hun havner og hvor hun kjøper turen fra.

-Jeg stusset litt over at turen skulle gå fra Gardermoen, da jeg var sikker på at flyet skulle gå fra Rygge. Det er ikke så lett for en som ikke er så reisevant å kunne vite hvordan en nettside skal se ut, og så lenge det står Ryanair på nettsiden gikk jeg i hvertfall rett i fellen.

Anne Olsen har bestilt både hotell og flybilletter via den norske nettsiden og har nå fått sjekket opp og fått bekreftet at hun har billetter til Alicante i vinterferien med opphold på hotell, dette er gått via Bennett Ferie. Prisen hun har betalt er derimot endel over hva samme type billett ville kostet med Ryanair fra Rygge

Det har ikke lyktes Hangar.no i å komme i kontakt med Ryanairs pressetalsmann Stephen McNamara for kommentarer rundt den falske nettsiden.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer