Foto: Hans O. Nyborg

Tirsdag kveld er det klart for den aller første avgangen til det nye norske flyselskapet Norse Atlantic Airways. Klokken 19.50 setter selskapets første Boeing 787-9 kursen fra Oslo lufthavn Gardermoen og flyr til New York og John F. Kennedy-flyplassen.

Dermed er en lengre ventetid med utsettelser endelig over for selskapet som har kastet seg over markedet flyselskapet Norwegian valgte å forlate under pandemien.

Norse Atlantic Airways kunngjorde i mars 2021 at selskapet hadde inngått en leieavtale med leasingselskapet AerCap, med leveranse av ni Boeing 787-9. Seks Boeing 787-9 og tre Boeing 787-8. Leieavtalene var på åtte år for de mindre Dreamliner-flyene og 12 år for de større. I august i fjor kom nyheten om at selskapet hadde leid ytterligere seks Boeing 787-9 fra BOC Aviation.

Dermed var flåten totalt på 15 fly.

Første flyet kom på plass og landet på Oslo lufthavn 20. desember i fjor, mens selskapet fikk godkjennelse fra amerikanske myndigheter i januar i år til å starte opp ruter til landet.

I april i år ble det kjent at selskapet hadde valgt å sublease bort fire Dreamlinere til det spanske flyselskapet Air Europa som følger av den spente situasjonen i Europa med krigen i Ukraina og stengt luftrom over Russland, som førte til endringer i selskapets lanseringsplaner.

Tirsdag skal nå Norse ha sin aller første avgang som er full kabin på tur over til New York, noe som skjer etter at Oslo lufthavn har offisielt åpnet den nyombygde schengen-terminalen.

Flyselskapet blir det første til å fly internasjonale ruter fra terminalen etter åpningen i kveld.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS-mekling starter førstkommende mandag
Neste artikkelÅpner utvidelse av terminal på Oslo lufthavn