12.2 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Klart for ny anbudsrunde – vestlandsrute kommersialiseres

I en pressemelding torsdag 7. februar lyste Samferdselsdepartementet ut en ny anbudsrunde for driften av de regionale flyrutene i Sør-Norge for perioden 1. april 2020 til 31. mars 2024. I pressemeldingen opplyser også samferdselsminister Jon Georg Dale at endringer i avgifter foreslås.

Disse rutene lyses ut i anbudskonkurransen:

  • Røros – Oslo
  • Førde – Oslo
  • Sogndal – Oslo
  • Sandane – Oslo
  • Ørsta-Volda – Bergen
  • Sogndal – Bergen
  • Sandane – Bergen

I dag opereres alle de regionale anbudsrutene i Sør-Norge av Widerøe, etter at de vant forrige anbudsrunde. Flyselskaper som ønsker å levere inn anbud på rutene til den nye anbudskonkurransen har frist til 8. april 2019, og det nye anbudet trer i kraft den 1. april 2020.

Nytt denne gangen er at ruta mellom Førde og Bergen ikke lenger kjøpes inn av staten, og blir derfor kommersialisert. Samferdselsdepartementet begrunner endringen med lave trafikktall, samt en ekstern vurdering fra Møreforskning Molde.

Et nytt forslag om å endre innflyvningskostnader og innføre et fritak for fly inntil 6 tonn i den vektbaserte startavgifta skal nå også opp til høring i Stortinget. Tiltakene er ment til å bedre rammevilkårene for regional luftfart og flere kommersielle ruter.

Andre nyheter

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Berlin Schönefeld bytter navn

Hans Olav Nyborg

Nå kan du få cashpoint når du handler kryptovaluta

Jan-Kåre Folstad

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer