Klarte ikke å redde kjæledyr fra drukning – Årsaken til havari fortsatt uklar

Foto: NTSB

To katter og en hund som ble fraktet i bur ombord i Boeing 737-800 flyet fra selskapet Miami Air som havarerte ved Jacksonville fredag, er funnet døde.

I følge en oppdatering fra den amerikanske havarikommisjonen NTSB ble det gjort forsøk på å redde ut dyrene fra flyets nedre lasterom, etter at flyet havnet i St. Johns elven ved Jacksonville marinebase. I følge NTSB ble to katter og en hund funnet druknet når lasterommet ble åpnet.

En hund ble reddet ut sammen med de 143 personen ombord, denne befant seg i kabinen på flyet.

Ikke funnet årsaken enda

NTSB har i en oppdatering av havariet gjort det klart at det til tross for at flere medier spekulerer i årsaken er den enda ikke avklart. Pilotene skal ha bedt flygeleder om å få endre retning på landingen på rullebanen på marinebasens flyplass.

Rullebanen er normalt 2743 meter lang, men ettersom det er montert opp en sikkerhetswire for å huke inn militærefly som har tekniske problemer, er rullebanen kun 2300 meter lang for bruk av kommersielle fly som skal lande eller ta av.

Flyet var innleid av det amerikanske forsvaret og tilhører charterselskapet Miami Air. Ombord var det militært personell med familier som var hentet hjem fra en militærbase på Guantánamo Bay på Cuba.

NTSB har funnet og demontert flyets ferdskriver og taleregistrator som nå gjennomgås. Flyet skal også undersøkes når dette er på land og tilgjengelig for etterforskere fra NTSB.

Her endte flyet opp etter landingen – Foto. NTSB
ANNONSE
Forrige artikkelBoeing innrømmer å ha hatt kjennskap til AOA-problemer på MAX-flyene i ett år
Neste artikkelFlykirkegården i bakgården hos Boeing huser “Spøkelsesfly” som ble testet for stress