15.2 C
Oslo
12/08/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

KLM faser ut og setter sine Boeing 747 på bakken for godt om 14 dager

Det nederlandske flyselskapet KLM skulle etter planen ha faset ut sin siste Boeing 747 i løpet av neste år. Nå tar selskapet grep for å spare penger i koronatiden som nå råder.

Allerede 26. mars i år setter selskapet sin siste Boeing 747-400 på bakken, for godt. Selskapet har i dag syv Boeing 747 i passasjerutgave, som skulle blitt faset ut fortløpende de neste månedene frem til ut i 2021.

Selskapet har også tre fraktversjoner av jumboen, men disse skal trolig ikke fases ut på nåværende tidspunkt.

Både nettstedet Aeronews, og Luchtvaartnieuws i Nederland melder i dag at en talsmann for selskapet har bekreftet at jumboene har snart fløyet sine siste passasjerer for KLM.

Det er Boeing 787 som skal erstatte Boeing 747 hos selskapet.

Andre nyheter

Tvinger pilotene til å lande med «Flap 3»-modus på 98 prosent av landingene

Hans Olav Nyborg

Nytt flyselskap vil leie opp mot 20 fly de neste månedene

Hans Olav Nyborg

Virgin Atlantic ber om beskyttelse mot kreditorer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer