1.9 C
Oslo
05/03/21
Hangar.no
Foto: KLM

KLM-fly på bakken i Kina i to uker

På nyttårsaften måtte en Boeing 777 (PH-BVA) fra det nederlandske flyselskapet KLM foreta en sikkerhetslanding i Beijing i Kina. En av flyets motorer hadde havarert.

Da startet utfordringene for flyselskapet, ettersom teknisk personell fra KLM i Nederland på grunn av reiserestriksjoner ikke kunne reise til Kina for å bytte motoren.

I følge Aviation Herald var flyet som har fått navnet «Orange Pride», og har en spesiell orange-farge på skroget, på vei mellom Shanghai og Amsterdam da det dukket opp problemer med den ene motoren.

Nå har flyet stått 14-dager på bakken i Kina, og en ny motor ble fløyet over til Beijing 11. januar i år. KLM har bekreftet overfor Luchvaart Nieuws at det nå endelig er inngått en avtale med et lokalt firma som skal stå for motorbyttet på flyet. Det er ikke kjent hvor lenge dette arbeidet vil ta, men trolig rundt 24 timer slik at flyet kan være i luften og på vei tilbake til Nederland i løpet av noen dager.

Andre saker

Sør-Sudan: 10 omkom i flyulykke

Redaksjonen

NTSB: Mye tyder på metalltretthet i PW4000-motor som havarerte

Redaksjonen

Skal demontere TWA 800 etter nesten 25 år

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer