Hangar.no
Foto: Hangar.no
Internasjonalt

KLM måtte gi fra seg avgangstider på Schiphol til Norwegian

Flyselskapet Norwegian starter opp langdistanseruter fra Amsterdam Schiphol denne sommeren, det skjer på bekostning av slots, avgangstider som har tilhørt det nasjonale flyselskapet KLM.

Det er EU som har bestemt at SkyTeam-alliansen som er nærmest enerådig på transatlantiske ruter, må gi fra seg opp til syv ukentlige frekvenser på rutene Amsterdam-New York, i tillegg til rutene fra Roma til New York.

Dermed åpnes det for konkurranse i markedet skriver EU i sin avgjørelse i følge nettstedet Air Transport World. Det er samarbeidet mellom Air France- KLM og Delta Air Lines som må gi fra seg rettigheter på ruten. Selve avgjørelsen fra EU tilbake i mai 2015. En avgjørelse på at det skal åpnes for konkurranse på slike ruter og det med utfordringer fra blant annet lavkostselskap på pris over Atlanterhavet.

KLM har bekreftet at avgangstidene som Norwegian nå starter opp med kommer fra det nederlandske flyselskapet.

-Vi i KLM har overført avgangstider til Norwegian for bruk på deres åpning av New York-ruter, ettersom vi må følge europeisk lov. Dette vil ikke påvirke våre operasjoner på ruten i noen grad, sier en talsmann for flyselskapet til ATW. 

Avgjørelsen fra EU pålegger også SkyTeam selskapene om å inngå avtaler om prisnivåer og bonuspoeng dersom dette skulle bli aktuelt med konkurrenter.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Boeing tilbakebetaler forskudd på 737 MAX til Jet Airways

Hans Olav Nyborg

Dagsrekord for Turkish Airlines sist lørdag

Flere bombetrusler mot fly