10.2 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Faksimile KLM.com

KLM oppfordrer passasjeren til å ta toget!

Mens «Flyskam»-fenomenet ikke har tatt av på noen som helst måte i Norge, men satt seg godt i nabolandet Sverige, merker også europeiske flyselskap trenden blant yngre reisende. Nå ønsker det nederlandske flyselskapet KLM å være litt i forkant av at fenomenet, som ble startet av miljøaktivister i Sverige, skal spre seg til Europa.

KLM har satt i gang en kampanje Flyresponsibly som på et eget domene oppfordrer passasjerene til å bruke alternative transportmetoder på de korte distansene i Europa.

Det er spesielt ruter mellom Amsterdam og Brussel, hvor KLM oppfordrer til at toget er raskere å benytte, enn flyet. Flyselskapet peker på at denne ruten spesielt tar lengre tid å fly, enn med toget. Bakgrunnen er oppmøte tiden på flyplassen, samt reisetiden til og fra.

KLM ber også passasjerene tenke mer på hvor mye bagasje de har med seg på reisen. Mer bagasje gjør at det brukes mer drivstoff, nå mener selskapet at de som reiser må tenke seg mer om, ta med mindre bagasje.

I kampanjen som både er publisert i sosiale medier og på Youtube spør selskapet om du må møte andre ansikt til ansikt, eller om reisen kan droppes.

Andre nyheter

Testing av elfly snart i gang mellom Østersund og Røros

Steffen Sundt

Trosser flyskam – Åpner opp flyrute i Sverige igjen

Hans Olav Nyborg

Det er faktisk ikke sikkert at nedgangen i flyvning i Sverige skyldes flyskam!

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer