Foto: Hans O. Nyborg

En pilot i flyselskapet KLM ble tatt med for høye verdier i en promillekontroll på Oslo Lufthavn i mai 2018. Nå er saken ferdig i Øvre Romerike tingrett. Piloten har forklart at han hadde et alkoholproblem.

Hele besetningen på KLM-flyet hadde overnattet i Oslo før de skulle videre med neste avgang til Amsterdam dagen etter.

Da de ankom hotellet skal flere av mannskapet ha satt seg til i en park ved hotellet og drukket medbrakt øl fra Nederland. Piloten forklarte i retten at etter å ha drukket fem øl (4 à 33 cl og én litt mindre øl), blandet han seg litt sprit og brus i en 0,5 liters flaske og drakk denne blandingen.

Nederlenderen har forklart at han følte seg promillefri, men promillen ble senere målt til 0,35, skriver Romerikes Blad.

Avisen skriver at i følge dommen kommer det fram at piloten erkjenner at han har hatt et alkoholproblem. Nå går han til behandling og skal ha «tatt grep om sitt liv». Piloten satt syv dager i varetekt etter at han ble pågrepet av politiet inne i cockpiten på flyet han skulle fly tilbake til Amsterdam dagen etter. Nå er han dømt til 90 dagers fengsel etter brudd på luftfartsloven.

ANNONSE
Forrige artikkelNovair Airbus A321 fortsatt på bakken i Billund etter hard landing
Neste artikkelWOW-samtaler med Icelandair kollapset på nytt