KLM og flyprodusenten Embraer har signert en avtale under Paris Air Show onsdag, der datterselskapet Cityhopper skal bestille 35 Embraer-fly. Det er den andre generasjonen av Embraer E195 som skal inngå i handelen.

Avtalen som ble undertegnet i dag er en MOU-avtale som skal føre frem til endelig kjøpskontrakt for 35 E195-E2. Det er 15 fly som skal kjøpes og leveres, mens 20 fly er videre opsjon som kan utløses som kjøp ved behov.

I dag er KLM Cityhopper den største operatøren av Embraers E-jet serie i Europa. Selskapet opererer 49 slike fly som erstattet de gamle Fokker 70 og Fokker 100.

Under Paris Air Show 2019 er Embraer en av de sterkeste flyprodusenten med flere innslag og flyoppvisning som har vakt oppsikt.

Embraer E195-E2 er i familie med flytypen Widerøe har kjøpt.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleairBaltic vurderer Airbus A321XLR for transatlantiske ruter
Next articleWiderøe leier inn Embraer-fly frem til november