2.8 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

KLM skal bestille 35 Embraer E195-E2

KLM og flyprodusenten Embraer har signert en avtale under Paris Air Show onsdag, der datterselskapet Cityhopper skal bestille 35 Embraer-fly. Det er den andre generasjonen av Embraer E195 som skal inngå i handelen.

Avtalen som ble undertegnet i dag er en MOU-avtale som skal føre frem til endelig kjøpskontrakt for 35 E195-E2. Det er 15 fly som skal kjøpes og leveres, mens 20 fly er videre opsjon som kan utløses som kjøp ved behov.

I dag er KLM Cityhopper den største operatøren av Embraers E-jet serie i Europa. Selskapet opererer 49 slike fly som erstattet de gamle Fokker 70 og Fokker 100.

Under Paris Air Show 2019 er Embraer en av de sterkeste flyprodusenten med flere innslag og flyoppvisning som har vakt oppsikt.

Embraer E195-E2 er i familie med flytypen Widerøe har kjøpt.

Andre nyheter

Air Asia X fikk første A330neo overlevert – Skulle egentlig til WOW Air

Redaksjonen

HiFly fikk avslutte Paris Air Show med sin Airbus A380 (Se video)

Redaksjonen

JetBlue bestiller Airbus A321XLR og A220

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer