KLM sterkt i mot innføring av passasjeravgift ved Schiphol

Foto: Hans Olav Nyborg

Nederlandske myndigheter vil innføre en egen passasjeravgift for flypassasjerer som er på transfer, eller kun overgang som det heter mellom to flyvninger på Amsterdam Schiphol.

I følge NL Times er det nederlandske flyselskapet KLM sterkt i mot forslaget og sier at dette vil både redusere antallet passasjerer som vil reise gjennom Schiphol, og det vil redusere antallet flyvninger på en lang rekke ruter.

Det er nettopp det nederlandske myndigheter håper på.

Den nye passasjeravgiften skal komme husholdninger i Nederland til gode for å dekke deler av strømregningen.

Ifølge flyselskapet vil Nederland være det eneste landet i verden som har innført en slik passasjeravgift for transferpassasjerer. Flyselskapet er i stor grad avhengig av at reisende går fra et europeisk fly til et interkontinentalt fly på Schiphol. 

KLM sier at seks av 10 av flyselskapets passasjerer er i transfer på Schiphol daglig.

Ledelsen ved Amsterdam Schiphol har protestert mot den nye avgiften overfor nederlandske myndigheter.

-Det sier seg selv at KLM ikke bare kan godta et forslag som har så enorme konsekvenser for oss som selskap og for Nederland som helhet. For eksempel vil billettprisene øke med 80 til 100 euro fra og med januar 2024 på grunn av økningen i CO2-avgiften og klimatiltak. Dette som nå kommer legger ytterligere en avgift på toppen av CO2-avgiften og det vil skremme vekk passasjerer som heller velger andre flyplasser i utlandet for transfer, sier KLM til NL Times.

ANNONSE
Forrige artikkelVil bestille 50 nye Airbus A350-fly
Neste artikkelFraktkrisen fortsetter – Air Canada avbestiller fraktfly