KLM til Trondheim med verdens mest bærekraftige flyvning

Foto: Hans O. Nyborg

Det nederlandske flyselskapet KLM vil delta i SkyTeams andre Sustainable Flight Challenge ved å fly tur, retur Trondheim på den mest bærekraftige måten som er tilgjengelig i dag, noe som skjer den 16. mai i år.

-Bærekraft er en nøkkelpilar i strategien vår, så vi er mer enn glade for å ønske TSFC velkommen til Trondheim – Norges teknologihovedstad og en by som blomstrer med kunnskap. Vi vil gjerne involvere alle våre partnere og kunder for å gjøre denne spesielle flygningen så bærekraftig som mulig, sier Halvor Gløersen, salgsdirektør i Air France KLM Norge.

The Sustainable Flight Challenge (TSFC) ble opprettet for å utfordre luftfartsindustrien til å finne de mest bærekraftige løsningene og dele erfaringer med hverandre for å stimulere og akselerere innovasjon. I fjor genererte TSFC hundrevis av nye ideer for å gjøre flyreiser så bærekraftige som mulig, og samlet forbedret alle deltakende flyselskaper operasjonell effektivitet med 15 % på tvers av flyvningene som ble operert som en del av utfordringen.

-I fjor vant vi prisen for beste partnerskap for å gå sammen med Satavia for å optimalisere flyruten og unngå kondensstriper. Vi gleder oss veldig til 16. mai og til å møte og snakke med med våre kunder fra Trondheim og nærområdet rundt. Vi ønsker gjerne å vinne prisen for største CO2 reduksjon på kortdistanse-flyvninger, sier Maarten de Raad, Sustainability Lead, KLM Cityhopper.

Det viktigste er å finne nye løsninger og nye måter å opptre på. Det handler også om å lære av hverandre og dele erfaringer. Det er flere kategorier i TSFC som varierer fra “beste innovasjon” til “laveste CO2-utslipp”, skriver selskapet i en pressemelding.

Selv om bærekraft ikke er et spill, vil gamification flytte grensene og oppmuntre til kreativitet. Det er derfor KLM initierte til The Sustainable Flight Challenge, som arrangeres av SkyTeam.

Lanseringen i mai 2022 inspirerer flyselskapene til å finne sine mest bærekraftige løsninger og dele funnene sine med hverandre. Denne konkurransen er enda et skritt i riktig retning for en mer bærekraftig fremtid for luftfartsindustrien skriver selskapet.

Priskategorier og beregninger for Sustainable Flight Challenge ble uavhengig bestemt av PA Consulting, og noen priser bestemmes også av en internasjonal ekspertjury og er som følger:

Priskategori: Innvirkning

Laveste CO2-utslipp: Langdistanse, mellomdistanse og kortdistanse

Størst CO2-reduksjon: Langdistanse, mellomdistanse og kortdistanse

Mest energisparende bakkeoperasjoner: Hjemmebase med lavest energibruk og destinasjon med lavest energibruk

Beste gjenvinning ombord: Laveste mat- og drikkeavfall og laveste kabinavfall som ikke er mat- og drikkevarer

Beste forsyningskjede ombord: laveste ende-til-ende CO2-fotavtrykk F&B og laveste ende-til-ende CO2-fotavtrykk ikke-F&B

Priskategori: Bidrag

Beste innovasjon: Den mest innovative løsningen ombord, den mest innovative Ground Ops-løsningen, den mest innovative Cargo-løsningen, den modigste avgjørelsen, det mest effektive gjennombruddet på SAF

Beste innføring: Beste innførte løsning, Mest målbare løsning, Flyselskapet som tar i bruk de fleste løsninger, Mest innførte løsning av andre

Beste samarbeid: Beste kundeengasjement og samarbeid, Beste medarbeiderengasjement og samarbeid, Beste partnerskap, Beste samarbeid mellom flyselskap

ANNONSE
Forrige artikkelAeroflot kvier seg for å ta i bruk russisk flytype
Neste artikkelLanserer ny rute mellom Norge og Tyskland