Foto: KLM

Flyselskapet KLM ble tildelt totalt tre priser i den årlige bærekraftskonkurransen The Sustainable Flight Challenge, arrangert av SkyTeam.

KLM vant kategorien for beste avfallshåndtering om bord og for å ha utviklet flest bærekraftsløsninger som er blitt brukt av andre flyselskaper, samt for å ha maksimert bruken av bærekraftig flydrivstoff. Flere norske medier meldte om flyvningen fra Trondheim til Schiphol, og rapporterte også om studentkonkurransen som ble initiert i forbindelse med initiativet.

– Denne konkurransen gir oss i bransjen muligheten til å utfordre hverandre når det gjelder våre bærekraftsmål og se hvor langt vi kan nå med eksisterende teknologi. Målet vårt er å redusere utslippene per passasjer og kilometer med 30 prosent innen 2030, sammenlignet med 2019. Det er spesielt motiverende å konkurrere innad i bransjen, og det gir verdifulle erfaringer, sier Maria Hagelberg, ansvarlig for bærekraftsspørsmål i KLM i Nord-Europa.

Totalt deltok 22 flyselskaper og over 2000 ansatte i The Sustainable Flight Challenge, som ble arrangert for andre gang i mai. KLM deltok i konkurransen ved å fly mellom mellom Amsterdam og Trondheim samt Amsterdam og Los Angeles. For begge disse rutene ble det investert i 100% bærekraftig flydrivstoff (SAF). Drivstoffet ble tilført flyplassenes drivstofflagre, da det fremdeles ikke er tillatt å fly med 100% SAF i tanken. I tillegg sørget KLM for å fly den mest optimale ruten til både Los Angeles og Trondheim for å redusere drivstoffforbruket.

● KLM vant kategorien “Beste avfallshåndtering” på ruten til/fra Trondheim. Ved å redusere avfallsmengden per passasjer med 96 prosent, fra bransjegjennomsnittet på 1,43 kg til 62 gram.

Foto: Hans O. Nyborg

● KLM kom på andre plass i kategorien “Mest betydningsfulle gjennombrudd innen SAF”, hvor hovedmålet er å skape gjennombrudd i bruk av bærekraftig flydrivstoff. Kategorien ble vunnet av Kenya Airways for å være det første flyselskapet som brukte SAF på det afrikanske kontinentet. I tillegg til å investere i 100% bærekraftig flydrivstoff, ble KLM hyllet for innsatsen med å gradvis øke betydningen og mulighetene for bærekraftig flydrivstoff i kommunikasjonen sin.

● KLM vant kategorien “Best Adoption”. Prisen tildeles deltakeren som har utviklet flest innovative bærekraftsløsninger som er blitt implementert av andre flyselskaper. SkyTeam bemerker at KLM imponerte dommerne og viste proaktivt engasjement for kunnskapsdeling under konkurransen.

– Prisen for “Best Adoption” føles spesielt verdifull. Vi har en ambisjon om å lede utviklingen mot bærekraftig flyvning, men vi kan ikke arbeide i et vakuum. For at flybransjen skal nå bærekraftsmålene, kreves samarbeid mellom selskaper, produsenter, regulatoriske myndigheter og våre kunder, sier Maria Hagelberg, ansvarlig for bærekraftsspørsmål i KLM i Nord-Europa.

ANNONSE
Forrige artikkelOslo lufthavn brukt i svindel på Facebook
Neste artikkelAnklages for å ha forsøkt å skru av flymotorer, skylder på «magisk sopp»