14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

KLM velger trolig 737 MAX som nye kort- og mellomdistansefly

Det nederlandske flyselskapet KLM skal begynne arbeidet med å se etter erstatninger for sine Boeing 737NG (Next Generation) på sikt. Under et investormøte i Air France-KLM tirsdag kunne direktør Ben Smith fortelle at det er mye som tyder på at 737 MAX blir valget.

Det blir i følge nettstedet ATW valget dersom KLM føler seg trygge på at 737 MAX er et trygt fly, og at det er tilgjengelige fly for leveranse når tiden er inne. Selskapet har så langt ikke tatt en endelig beslutning på dette.

I dag har KLM 51 Boeing 737 i 700, 800 og 900-serien i trafikk. Gjennomsnittet på 737-800 flyene er 13 år, mens 737-900 flyene er tett på 19 år gamle.

I følge Smith er arbeide med forenkle flyflåten til KLM i full gang. På kort sikt handler det om at selskapets Boeing 747 nå forsvinner helt, mens det i løpet av de nærmeste årene også blir faset ut flåten med Airbus A330 fly.

KLM har 13 Boeing 747 igjen i flåten, og samtlige fly skal være ute av trafikk innen utgangen av 2021.Selskapet har startet arbeide med å fase ut Airbus A330-flåten med fire fly så langt og 13 fly til som i løpet av de neste årene også blir tatt ut av trafikk.

Andre nyheter

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Airbus lanserer planer for nullutslipps-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer