Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

KLM vurderer å kjøpe Airbus-fly til Europarutene

Under overlevering av det som er Boeing 787 Dreamliner nummer 18 i rekken til det nederlandske flyselskapet KLM denne uken, overrasket direktøren for selskapet ved å fortelle pressen at nå ser selskapet mot Airbus for kjøp av nye fly.

Det er stor flåte med Boeing 737 fly som skal byttes ut. Her mener Pieter Elbers at selskapet nå er i samtaler med Airbus om et tilbud på Airbus A320 og Airbus A321. Utspillet kom i Charleston i USA der KLM hetnet hjem sitt nye Boeing-fly.

KLM er bekymret for at en bestilling av 737 MAX vil bety en lang leveringstid, ettersom Boeing først skal levere fra seg 4900 andre MAX-fly til andre kunder, før KLM kan hente inn sine nye fly.

KLM har over 50 Boeing 737 fly i sin flåte i dag. På sikt kan selskapet se for seg en flåte bestående av Airbus A321 og Embraer E-serien samt muligens Airbus A220.

Hvorvidt selskapet bytter 737 mot Airbus A320neo er høyst usikkert melder avisen Telegraaf.

Andre nyheter

Boeing utsetter leveransen av første 777-X til 2023

Redaksjonen

Kinesiske flyselskap har kansellert over 100 Airbus og Boeing-fly…

Redaksjonen

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer