Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Kommer ikke til å fly A380 de neste to årene

Flyselskapet Qatar Airways kommer ikke til å benytte sine 10 Airbus A380 til flyvninger de neste to årene. Det kunne direktør for selskapet Akbar al-Baker fortelle under en streamingkonferanse mandag.

I følge nettstedet til Reuters åpner selskapet for at det kan se A380 på sine ruter i løpet av 2022 eller 2023. Men å følge opprinnelig plan der Qatar Airways skulle sette tilbake kjempeflyene i trafikk i 2021, kommer nå ikke til å skje.

Flyselskapet har allerede lagt en plan for å fase ut flyene helt fra 2024, da runder flyene ti år i tjeneste hos selskapet, en alder som har vist seg å være nærmest maks for de fleste operatører av flytypen.

Under den digitale konferansen kom også al-Baker med et stikk til de få selskapene som velger å fortsette å bruke sine. med andre ord, Emirates, som han mente var helt idiotisk å bruke slik luftfarten er nå.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer