Kommuneoverlegen i Ullensaker har besluttet at det fra 6. juli vil innføres tre nye, lokale tiltak for å begrense smittespredning. Kommunen gjeninnfører krav om munnbind innendørs.

Det betyr at det blir påbud om munnbind for alle som skal reise eller ankommer Oslo lufthavn fra og med i morgen.

De tre tiltakene som nå innføres i Ullensaker for å hindre videre spredning av koronaviruset er:

  • Munnbind: Alle over 12 år må bruke munnbind innendørs på offentlige steder. o Påbudet gjelder for eksempel butikker, kjøpesentre, Oslo lufthavn, restauranter, tros- og livssynshus, taxier og kollektivtransport.

I uke 26 hadde Ullensaker kommune 119 nye smittetilfeller, opp fra 24 nye smittede uken før. Smittetrykket i kommunen er nå 357 per 100 000 innbyggere, opp fra 89 per 100 000 uken før. Smitten behandles som utbrudd av Deltavarianten av viruset, selv om det tar tid å få fastslått at det alene er tilfelle. Teamet som jobber med smittesporing har jobbet svært hardt hele uken, og kapasiteten er i ferd med å bli sprengt.

– Det er strenge krav til å innføre lokale tiltak for å stanse smitte. I dialog med Folkehelseinstituttet har vi kommet til at disse kravene er oppfylt, og at kommuneoverlegen derfor kan fatte vedtak om lokale tiltak. I første omgang vil disse tiltakene gjelde i åtte dager, fram til tirsdag 13. juli. Om vi ser at smittespredningen synker i løpet av uka, vil vi kunne gå tilbake til normalt nivå. Dersom smitten fortsetter å holde seg på et høyt nivå vil tiltakene bli forlenget, og eventuelt forsterket, sier kommuneoverlege i Ullensaker Lars Meyer- Myklestad.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no