Kommuneoverlegen i Ullensaker har besluttet at det fra 6. juli vil innføres tre nye, lokale tiltak for å begrense smittespredning. Kommunen gjeninnfører krav om munnbind innendørs.

Det betyr at det blir påbud om munnbind for alle som skal reise eller ankommer Oslo lufthavn fra og med i morgen.

De tre tiltakene som nå innføres i Ullensaker for å hindre videre spredning av koronaviruset er:

  • Munnbind: Alle over 12 år må bruke munnbind innendørs på offentlige steder. o Påbudet gjelder for eksempel butikker, kjøpesentre, Oslo lufthavn, restauranter, tros- og livssynshus, taxier og kollektivtransport.

I uke 26 hadde Ullensaker kommune 119 nye smittetilfeller, opp fra 24 nye smittede uken før. Smittetrykket i kommunen er nå 357 per 100 000 innbyggere, opp fra 89 per 100 000 uken før. Smitten behandles som utbrudd av Deltavarianten av viruset, selv om det tar tid å få fastslått at det alene er tilfelle. Teamet som jobber med smittesporing har jobbet svært hardt hele uken, og kapasiteten er i ferd med å bli sprengt.

– Det er strenge krav til å innføre lokale tiltak for å stanse smitte. I dialog med Folkehelseinstituttet har vi kommet til at disse kravene er oppfylt, og at kommuneoverlegen derfor kan fatte vedtak om lokale tiltak. I første omgang vil disse tiltakene gjelde i åtte dager, fram til tirsdag 13. juli. Om vi ser at smittespredningen synker i løpet av uka, vil vi kunne gå tilbake til normalt nivå. Dersom smitten fortsetter å holde seg på et høyt nivå vil tiltakene bli forlenget, og eventuelt forsterket, sier kommuneoverlege i Ullensaker Lars Meyer- Myklestad.

ANNONSE
Forrige artikkelHit kan du reise fra og med i dag
Neste artikkel(+) Norwegian har informert irske myndigheter om avgjørelsen