Konkursrammet flyselskap overrasker ved å lease tilbake seks Boeing 777-fly

Wikipedia

Det indiske flyselskapet Jet Airways gikk konkurs 17. april 2019, og indisk luftfart mistet en aktør som hadde operert siden 1993.

Siden konkursen har selskapet jobbet dag og natt for å skaffe seg ny frisk kapital. Denne uken kunne ledelsen i selskapet overraske markedet ved at seks Boeing 777 nå er leaset tilbake, og leien betalt. De seks flyene var del av flyene som det irske leasingselskapet Fleet Ireland hentet tilbake fra India dagen før konkursen.

Jet Airways har solgt sitt hovedkvarter i Mumbai, og på den måten skaffet kapital for å betale ut skyldig leie på de seks flyene. I følge India Today var beløpene som selskapet skyldte i leie, relativ små i forhold til en rekke andre av flyene i flåten.

Nå gjenstår spørsmålet om hva selskapet har tenkt å gjøre med seks Boeing 777, hvor leien nå løper fra de blir levert på nytt. Men selskapet har ikke noen gyldig AOC-lisens for å kunne fly, og de seks flyene har stått på bakken i over ett år, noe som vil kreve omfattende vedlikehold før de kan flys.

Flyselskapet har ikke lansert noen planer for når det ser for seg å være i luften igjen, og hvilke ruter som skal opereres.

ANNONSE
Forrige artikkelFlyr verdens eldste Airbus A300
Neste artikkelSkal kvitte seg med flere Dreamlinere