3 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no

Konkursrammet flyselskap vil levere tilbake 19 fly til leasingselskapene

Det konkursrammede flyselskapet LATAM i Chile, har bedt leasingselskapene som eier flere av selskapets fly om å få levere tilbake 19 fly.

Det er seks Airbus A350 og Boeing 787, samt 13 Airbus-fly i A320-familien som er ønsket å bli returnert.

Selskapet har en flåte med over 340 fly, i forbindelse med at det nå har fått beskyttelse mot sine kreditorer under Chapter 11, har leasingselskapene fått 15 dager på seg av retten til å hente hjem de flyene som skal ut av flåten.

LATAM har måtte fremlegge en omfattende restruktureringsplan for hvordan selskapet skal skaffe mer kapital. Bobestyrer gjennom domstolen skal så vurdere om det er nok til at selskapet kan få fortsette å operere.

Ledelsen skal også nå ta en vurdering på 44 fly som er under bestilling hos Airbus, fly som skal leveres mellom 2020 og 2026. I tillegg skal det tas vurdering på bestilling av seks Boeing 787-9 og en Boeing 777 i fraktutgave som skal leveres fra Boeing mellom 2020 og 2025.

Andre nyheter

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer