Kontoen var tom – Mistet AOC-lisens

Nigerian Civil Aviation Authority (NCAA) suspenderte AOC-lisensen til flyselskapet Dana Air onsdag denne uken. I tillegg er ATL-lisensen kansellert.

Etter nok en hendelsen hos flyselskapet der en Boeing 737-300 (5N-DNA) måtte nødlandes 19. juli i år på grunn av full stans i en av flyets to motorer, har myndighetene nå oppdaget at selskapet er helt tomme for kapital.

I følge en pressemelding fra Nigerian Civil Aviation Authority (NCAA) skal flyselskapet være satt på bakken fra og med midnatt onsdag 20. juli.

Myndighetene skriver at flyselskapet ikke har finansiell styrke til å holde driften i gang og for å kunne utføre flyvninger på en sikker måte.

Beslutningen er resultatet av en finansiell og økonomisk revisjon utført hos flyselskapet av myndigheten, og funnene fra en undersøkelse utført hos flyselskapets flyoperasjoner nylig, som avslørte at Dana Airlines ikke lenger er i stand til å møte sine økonomiske forpliktelser og å utføre sikre flyoperasjoner heter det.

Flyselskapet ble etablert i 2008 i Nigeria. I 2012 havarerte en MD-83 der 159 personer omkom. Etter dette mistet flyselskapet sin AOC-lisens i juni 2012. I september samme år fikk selskapet lisensen tilbake og kunne fortsette driften. Så i mars 2013 ble lisensen igjen trukket tilbake etter flere hendelser med hensyn til sikkerheten hos flyselskapet.

18. mars fikk selskapet tilbake AOC-lisensen som selskapet nå 20. juli i år på nytt har mistet.

ANNONSE
Forrige artikkelBestiller 737 MAX på nytt
Neste artikkelLanserer ny businessklasse i Boeing 737