Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Korean Air setter alle A380 og 90 andre fly på bakken

Flyselskapet Korean Air har varslet at selskapet nå setter samtlige 10 Airbus A380 på bakken, i tillegg til 90 andre fly i selskapets flåte.

Passasjergrunnlaget for selskapet er nærmest ikke eksisterende i følge en talsmann for selskapet. Forbes skriver at Korean Air har 146 fly aktive i flåten, hvor nå 100 av disse blir satt på bakken.

Selskapet har ikke gått så langt som Lufthansa og Qantas som setter sine A380 på bakken i nærmere ett halvt år, men vil ikke ut med hvor lenge de ser for seg at flyene står nede på bakken.

Sør-Korea er ett av de landene som nå er hardest rammet av koronaviruset, utenfor Kina.

Asiana Airlines har så langt ikke valgt å sette sine Airbus A380 på bakken, og fortsetter å benytte disse på ruten mellom Seoul og Frankfurt.

Forbes melder at Asiana har rundt 15 prosent belegge på flere av sine avganger.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer