Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Korean Air har varslet at selskapet nå setter samtlige 10 Airbus A380 på bakken, i tillegg til 90 andre fly i selskapets flåte.

Passasjergrunnlaget for selskapet er nærmest ikke eksisterende i følge en talsmann for selskapet. Forbes skriver at Korean Air har 146 fly aktive i flåten, hvor nå 100 av disse blir satt på bakken.

Selskapet har ikke gått så langt som Lufthansa og Qantas som setter sine A380 på bakken i nærmere ett halvt år, men vil ikke ut med hvor lenge de ser for seg at flyene står nede på bakken.

Sør-Korea er ett av de landene som nå er hardest rammet av koronaviruset, utenfor Kina.

Asiana Airlines har så langt ikke valgt å sette sine Airbus A380 på bakken, og fortsetter å benytte disse på ruten mellom Seoul og Frankfurt.

Forbes melder at Asiana har rundt 15 prosent belegge på flere av sine avganger.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no