Hangar.no

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Flyselskapet Korean Air har søkt myndighetene i hjemlandet om godkjennelse for å kjøpe opp Asiana Airlines. Sistnevnte selskap er i så dyp økonomisk krise at dersom ikke nye eiere kommer inn er det trolig kroken på døra.

Korean Air har også søkt støtte fra investorbanken Korea Development Bank for oppkjøpet, gjennom moderselskapet Hanjin Kal.

Utfordringen for myndighetene i landet er at dersom Korean Air kjøper opp Asiana Airlines, og slår de to selskapene sammen, vil det bety en markedsandel på 75 prosent for internasjonale ruter, og fraktflyvninger skriver Korean Herald.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Mørk fremtid for Thai Airways

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer