Hangar.no
  • Forsiden
  • Hendelser
  • Korean Air Boeing 787 med nesehjul-kollaps – Ble bygget som en av de første Dreamlinere
Hendelser

Korean Air Boeing 787 med nesehjul-kollaps – Ble bygget som en av de første Dreamlinere

En Boeing 787 Dreamliner i VIP utførelse, som er i ferd med å skal leies av Korean Air, havnet med nesepartiet og motorene på bakken etter at nesehjulet kollapset torsdag.

Hendelsen fant sted på flyplassen Grant County International Airport i Moses Lake nær Seattle i USA. Flyet, N507BJ har linjenummer 11 og er et av flyene Boeing omtaler som «terrible teens», de første Boeing 787 Dreamlinere som ble produsert. De fleste av disse flyene var både for tunge i henhold til dagens fly, samt at motorene var fulle av feil.

Dette aktuelle flyet ble produsert i 2009, men har stått lagret i flere år i påvente av at det skulle bygges om. Nå er det bygget om og skal fly for myndighetene i Sør Korea, som erstatting for ett av de to Boeing 747 som benyttes som VIP-fly for regjeringen i landet i dag.

Dette er den andre Boeing 787 hvor nesehjulet kollapser. I 2016 knakk nesehjulet på et Boeing 787 fly fra Ethiopian Airlines, da flyet skulle gjøres klar for avgang på flyplassen i Addis Ababa.

Korean Air skal operere N507BJ for myndighetene i Sør Korea frem til 2020, når et nytt Boeing 747 skal være klart for leveranse fra Boeing.

LES OGSÅ: SØR KOREA KJØPER NYE 747 SOM VIP-FLY

Sosiale medier har florert med bilder av flyet hvor nesehjulet knakk, men i løpet av det siste døgnet er flere og flere poster blitt slettet i tur og orden. Minst 15 poster som lå ute på Twitter er blitt fjernet, i tillegg er fem poster på Instagram også fjernet siste døgnet.

NB: Ingen nyhetskilder har bekreftet hendelsen eller at bildet ble tatt torsdag.  

Twitter

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Vil søke i isen på Grønland etter motordeler fra A380

Ryanair-fly mistet nesehjul på vei til København – Slitasje over tid var årsak

Egyptair-fly fikk problemer med landingshjulene i Beograd