Hangar.no
Illustrasjonsbilde

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Siden mars måned har rundt 30 flyselskap verden over blitt rammet av konkurs i forbindelse med koronapandemien. Dette er i følge flere ledene luftfartsanalytikere verden over, bare en spe begynnelse.

Det er ventet at en lang rekke selskap vil gå inn i en konkurs i løpet av første og andre kvartal 2021. Årsaken til dette er at flere selskap over hele verden har fått utsatt kostnader på leie av fly, flyplassavgifter, skatter og andre typer lån i forbindelse med pandemien. Mye av dette er kostander som forfaller over nyttår, og med tomme kabiner er det en lang rekke selskap som mangler de nødvendige midlene til å gjøre opp for seg.

Flyselskap som AtlasGlobal, Miami Air, JetTime, Interjet og Ernest Airlines var noen av selskapene som hadde så svak økonomi, at starten på pandemien sørget for at det ble raskt exit fra luftfarten.

Flere analytikere tror de største konkursene vil komme innen charterselskapene som har slitt i motbakke også før pandemien. Thomas Cook-konkursen var et klart tegn på at charterselskapene har store utfordringer å arbeide med for å overleve.

For mange av flyselskapene forsvant inntjeningen under hele sommersesongen 2020, og nå er vintersesongen 2020/2021 i ferd med å tørke kontoene helt. Ettersom det er ventet at vaksiner kan bli tilgjengelig ut over våren og sommeren 2021, vil det for mange selskap bety nok en ødelagt sommersesong.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Mørk fremtid for Thai Airways

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer