Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Krangler fortsatt om «forsvunnet» Airbus-fly i retten

Denne uken pågår nok en runde i rettsvesenet i Pakistan, rundt den mystiske forsvinningen av et Airbus-fly fra flåten til Pakistan International Airlines – PIA.

I 2016 ble flyet av typen Airbus A310 (AP-BEQ) først utleid til et britisk flyselskap i forbindelse med innspillingen av en film på Malta, deretter forsvant flyet, for så å dukke opp i Tyskland.

Siden 2016 har nemlig flyet stått parkert på flyplassen ved Leipzig i Tyskland, angivelig solgt til et flymuseum for å stilles ut der. Problemene var at ledelsen i flyselskapet sier de ikke var klar over at den nå suspenderte direktøren hadde tatt flyet ut av ordinær trafikk, leid det ut, og så solgt det videre.

Airbus A310-flyet dukket aldri opp i Pakistan etter filminnspillingen på Malta.

Vedkommende som på dette tidspunktet var ansatt som direktør for flyselskapet, den tyske forretningsmannen Bernd Hildenbrand, skal ha vært mannen som skal ha sørget for at flyet først ble tatt ut av trafikk, og erklært ikke flygedyktig, før det ble fløyet til Malta for å bli med i spillefilmen.

Bernd Hildenbrand skal også ha stått for salget av Airbus-flyet til museet i Tyskland.

Nå går krangelen i retten i Islamabad om hvem som ga hvem lov til å selge flyet, hvorfor dette ble solgt, og hva er det som har gjort at det står forlatt på en flyplass i Tyskland i dag, skriver Pakistan Today.

Det aktuelle flyet ble levert til PIA i desember 1993, og ble benyttet til å filme flere scener til en film om kapringen av et Air France-fly i 1976.

HER SER DU BILDE AV FLYET I DESEMBER 2019 (EKSTERN LENKE)

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer