Foto: TSB

Den nasjonale havarikommisjonen TSB i Canada er blitt pålagt av en rettsdommer i Nova Scotia Supreme Court å dele taleregistratorens opptak fra et Airbus-fly med advokater som står midt opp i en sak hvor flyselskapet Air Canada saksøkes av passasjerer.

De var 29, mars 2015 at et Airbus A320 fra Air Canada traff en antenne under landing, og traff rullebanen før flyet spratt opp i luften igjen, for så å treffe rullebanen så hardt at neseconen ble revet av, og deler av landingshjulene knakk, i tillegg til at begge motorene ble slått av vingene. Uhellet skjedde på flyplassen i Halifax i Canada.

Flyet hadde et mannskap på fem personer og 133 passasjerer ombord. I rapporten etter ulykken ble det lagt kritikk fra TSB mot de to pilotene som havarikommisjonen mente ikke hadde monitorert banen flyet de førte hadde inn mot rullebanen, de skal heller ikke ha slått av autopiloten før de nærmest var nede ved rullebanen.

Advokater som representerer en stor gruppe passasjerer har bedt om å få ut opptakene fra cockpiten, men TSB har avvist kravet flere ganger. Havarikommisjonen sier at det strider mot både lovverket og at hvert opptak som gjøres i cockpit på et fly er et privilegium.

Det var 25 av passasjerene som måtte til sykehus etter at flyet hadde krasjlandet på rullebanen. I følge Skieds Magazine skal det nå gjennomføres nye rettslige samtaler med havarikommisjonen i et forsøk på å få ut opptakene fra cockpiten slik at motparten i rettsaken får tilgang på dette.

Flyet ble totalvrak.

ANNONSE
Forrige artikkelKontoen tom for britisk flyselskap -igjen! Ber myndighetene om mer penger
Neste artikkelHyller ny fartsrekord mellom New York og London