9.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Krasjlandet 727 med vilje

En Boeing 727 møtte sin skjebne i en ørken i Mexico fredag forrige uke, og det med vilje fra de som fløy flyet.

Det hele var istandsatt av den engelske TV-kanalen Channel 4 som sammen med Pro Sieben produserer et TV-program om flysikkerhet.

Boeing 727 maskinen ble fløyet fram til krasjstedet hvor piloten hoppet ut av flyet med fallskjerm, deretter tok et følge fly over kontrollen og ledet flyet frem til det traff bakken og gikk i oppløsning.

Alt ble filmet fra flere vinkler både fra bakken, i lufta og kameraer montert ombord i flyet.

Flyet ble krasjet i Baja California-ørekenen, skriver Flightglobal..

NASA utførte en lignende simulering av en flyulykke med en Boeing 720 i 1984, og har fram til i dag fungert som det eneste type filmopptak av en ulykke satt i scene med vilje under kontrollerte forhold. Problemet med opptakene er i følge Channel 4 at de er gamle og det hele gikk ikke som slik det skulle da flyet krasjet i en annen vinkel enn planlagt.

En amatørfotograf tok disse opptakene under forrige ukes «flystyrt» i Mexico.

Andre nyheter

Video: A380 MAS Farnborough 2012

Hans Olav Nyborg

Video: Ukens nettfunn – 727 landet på pickup

Hans Olav Nyborg

Video: Vueling feier 50 millioner med logo-jet

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer