Hangar.no
Foto: Twitter
Internasjonalt

Krever privatfly utlevert fra Singapore etter finansskandale i Malaysia

Myndighetene i Malaysia har i ett år forsøkt å få hentet ut et privatfly tilhørende en forretningsmann som skal ha lurt til seg flere millioner amerikanske dollar fra et statlig fond i landet.

Forretningsmannen skal gjennom fondet ha kjøpt en luksusbåt og ansatt 17 personer som mannskap på båten, i tillegg til å ha kjøpt et Bombardier Global 500 til en prislapp på 35 millioner amerikanske dollar, også dette med midler fra det statlige fondet.

Flyet benyttet mannen til å flukte fra Malaysia da han ble etterlyst av politiet og siktet for bedrageri. Flyturen endte opp i Singapore hvor flyet ble forlatt på flyplassen. I over ett år har myndighetene i Singapore holdt tilbake flyet i påvente av at ubetalte regninger for leie av flyparkering blir oppgjort.

Nå ønsker Malaysia å få flyet tilbake som del av verdiene til det statlige fondet. Lukusbåten er allerede hentet tilbake til Malaysia og tatt i arrest.

I følge avisen NTS skal det ha blitt satt i gang samtaler mellom de to landene for å finne en løsning på hvordan flyet kan bli returnert til Malaysia. Hva som der venter av skjebne for flyet er ikke kjent.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Air Belgium fortsetter driften etter generalforsamling

Hainan lanserte offisielt ny rute til Wien

Hans Olav Nyborg

747SP: Tilbyr fly inneholdene dobbeltseng med setebelte og egen dusj for salg

Hans Olav Nyborg