Krever svar fra Norwegian om bonusutbetalinger

Foto: DEP

Næringsminister Iselin Nybø (V) har gjennom Næringsdepartementets juridiske rådgiver, advokatfirmaet Wiersholm, bedt Norwegians styre om en redegjørelse rundt bonusutbetalinger til ledelse i selskapet.

– Vi har ikke blitt informert om, eller blitt bedt om å gi samtykke til, bonus til ledende ansatte mens selskapet har trukket på lånegarantiordningen, sier næringsminister Iselin Nybø (V), til E24.

Det var E24 som avslørte at toppledelsen i Norwegian har mottatt et tosifret millionbeløp i bonus, som ble utbetalt i mai måned.

Nybø mener det er umusikalsk og at regjeringen må til bunns i hva som har skjedd. Departementet mener de har hatt et klart punkt i lånegarantien som skal forhindre utbetalinger av bonuser frem til 26. mai 2021.

 Jacob Schram og nåværende konsernsjef Geir Karlsen mottok 11 millioner kroner hver, men også resten av toppledelsen skal ha tatt del i bonusen som tilsammen skal ha hatt en total på rundt 30 millioner kroner. Hvorvidt denne bonusen er utbetalt etter 26. mai er ikke kjent.

Spørsmålet Nybø må finne svar på er om bonusene er utbetalt mens Norwegian har trukket på lånegarantiordningen som ble gitt av Staten.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Det ville glede oss å komme tilbake til Gardermoen
Neste artikkelLufthansa vil hente tilbake fem Airbus A340-600