S7 Airlines

Det irske leasingselskapet AerCap har sendt inn krav til forsikringsselskap på til sammen 3,5 milliarder amerikanske dollar, for å dekke tapene selskapet får ved at russiske flyselskap ikke leverer tilbake fly.

Kravet mot forsikringsselskapene gjelder for både fly og flymotorer. Leasingselskapet har hatt 135 fly utleid til russiske selskap, og 14 flymotorer som også befinner seg i Russland.

I følge AerCap var flyene og motorene en samlet verdi på 3,1 milliarder amerikanske dollar, rundt 5 prosent av den totale verdien på flyflåten til leasingselskapet. I følge det irske selskapet har flyene som er leid ut til russiske selskap samlet gitt en inntekt på rundt 33 millioner amerikanske dollar per måned.

Leasingselskapet klarte kun å ta tilbake 22 av de 135 flyene, og tre av flymotorene som befant seg i Russland.

Samtlige leasingavtaler med russiske flyselskap er kansellert og AerCap sier til Irish Times at selskapet har satt i gang til dels aggressive tiltak for å strekke seg langt i forhold til å klare å hente ut flere fly fra Russland, og om mulig flymotorer.

Avisen hevder selskapet har mannskaper i Russland som både planlegger og arbeider med flere måter for å kunne hente hjem fly med tvang, og uten noen form for godkjennelse fra myndigheter eller flyselskap.

AerCap har fly utleid til Aeroflot, Rossiya Airlines, S7 Airlines, Smartavia og Ural Airlines. Leasingselskapet har også hentet syv fly hjem fra ukrainske flyselskap.

ANNONSE
Forrige artikkelLuftfartens miljøpris til Widerøe
Neste artikkeleasyJet i samtaler med Boeing