Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg
Ukategorisert

Krise hos eierne – Asiana Airlines legges ut for salg

Kumho Asiana Group som eier flyselskapet Asiana Airlines har bestemt seg for å selge flaggskipet i et forsøk på å redde eierselskapet fra konkurs.

I et lukket møte mandag skal selskapets eiere og aksjonærer ha blitt enige om å oppføre en ny ledelse som får ansvaret for salget av flyselskapet.

En av de største kreditorene som rasler med sabelen er den statlige banken Korea Development Bank(KDB), som mandag skal ha et møte med ledelsen i Kumho, der en revidert redningsplan skal legges frem.

Eierne til Asiana Airlines har bedt banken innvilge et nødlån for å redde selskapet fra konkurs, og har bedt om en frist på tre år for å få solgt Asiana Airlines. Selskapets øvrige kreditorer og Financial Services Commission(FSC) har avvist forslaget fra ledelsen og sier at planen ikke er god nok for å sikre drift videre og at et salg av flyselskapet ikke er nødvendigvis gjennomførbart i dagens marked.

Asiana Airlines har rundt 80 fly i flåten inkludert seks Airbus A380, syv Airbus A350, 13 Boeing 747, 15 Airbus A330 og 9 Boeing 777.

Andre nyheter

SAS setter inn Airbus A350 på første rute fra 28. januar 2020

Hans Olav Nyborg

Fra og med i dag heter denne flytypen : De Havilland Dash 8 Q400

Hans Olav Nyborg

Nær 300.000 rammet av streiken – over 500 kanselleringer onsdag

Steffen Sundt