Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Krisen eskalerer for Embraer – Minst fire personer i ledelsen slutter på dagen

Krisen koker under panseret hos den brasilianske flyprodusenten Embraer. Etter at en oppkjøpsavtale med den amerikanske flyprodusenten Boeing ble vraket, har den mindre produsenten opplevd masseflukt av ansatte og ledelse.

Forrige uke ble det kjent at produsentens direktør for kommersielle fly velger å slutte i jobben. Nå denne uken er det også blitt kjent at minst fire høytstående ledere i ledelsen i selskapet også velger å slutte.

Flere i ledelsen var lovet nye jobber i Boeing når de to selskapene ble slått sammen under eierskap av det amerikanske selskapet. Når avtalen ble droppet av Boeing i april ble det også en stor skuffelse for de i ledelsen som hadde sett for seg nye jobber og en annen tilværelse under amerikansk ledelse.

Nå er Embraer nede på sparebluss i forbindelse med koronaviruset, og ledergruppen er i ferd med å gå i oppløsning skriver Reuters i dag.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer