Krisen fortsetter for flyselskapet Norse Atlantic – Resultat under forventet

Foto: Hans Olav Nyborg

Flyselskapet Norse Atlantic Airways har tirsdag publisert en pressemelding der selskapet beskriver at bookingene for denne sommeren er svakere enn det selskapet hadde forventet. Nå skal flyselskapet gjennomføre en investorpresentasjon senere i dag.

– Kvartal to av 2024 er under forventningene på grunn av lavere prisnivåer enn forventet, til tross for høye kabinfaktorer og sterke tilleggsinntekter. Kvartal tre i 2024 og andre halvår i 2024 forventes å være lønnsomme. Imidlertid har kombinasjonen av ett strategisk investeringsalternativ i avansert stadium av diskusjoner som har endt uten formell avtale oppnådd, en tung bestillingskurve denne sommeren, og markedsforholdene som påvirker selskapets inntekter negativt skapt utfordringer. Selskapets kortsiktige likviditetssituasjon, og ulike arbeidskapitalinitiativer utredes derfor nå heter det i pressemeldingen.

Flyselskapet hadde regnet med en større andel av de reisende som ville være tidlig ute med bestillingene av flyreiser, noe som har vist seg ikke å gå slik. I pressemeldingen heter det at – Bestillinger for juli og august 2024 har vært tilfredsstillende sammenlignet med fjoråret, men bestillinger har blitt lagt inn langt senere mot sommeren enn forventet. Bestillinger nærmere reisedato vil igjen føre til senere kontantstrømmer fra salg.

Kabinfaktoren var på 85 prosent i juni og antallet passasjerer var 178.042.

Aksjene til flyselskapet har stup på børsen etter at det ble kjent at forhandlinger med investorer kollapset. I forrige uke stupe aksjen til selskapet med 27 prosent 24. juni, og 11,8 prosent 25. juni. Selskapet har falt over 40 prosent på Oslo Børs så langt i år melder Dagens Næringsliv.

Klokken 12.00 tirsdag skal selskapet gjennomføre en investorpresentasjon.

ANNONSE
Forrige artikkelNy månedsrekord for flyselskapet Ryanair
Neste artikkelForsikringsselskap med “skrekkseng” på Oslo lufthavn