Foto: Hans O. Nyborg

Reiserestriksjoner og koronapandemien fortsetter å tynge tallene til flyselskapet Norwegian. I dag la selskapet frem status for februar måned.

I februar fløy 61 374 kunder med Norwegian, 97 prosent færre enn samme måned i fjor. Den totale kapasiteten (ASK) var ned 98 prosent og passasjertrafikken (RPK) var ned 99 prosent. Fyllingsgraden lå på 38,1 prosent, en reduksjon på 44 prosentpoeng.

– Smittesituasjonen og reiserestriksjoner i Europa fortsetter å påvirke driften vår negativt i februar. Samtidig ser vi at vaksineutrullingen i mange markeder gir økt optimisme og reiselyst, noe som gjenspeiler seg i positive tendenser i bookingene våre. Vi er klare til å ønske flere kunder velkommen om bord så snart Europa gradvis gjenåpner, sier konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram.

I februar hadde Norwegian åtte fly aktive på sitt rutenettverk, og flyvningene var hovedsakelig på norske ruter innlands, I følge selskapets tall ble det gjennomført 96,8 prosent av de planlagte flyvningene, punktlighetene for disse var på 93,5 prosent.