-8.3 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Condor

Kutter antall ansatte med 25 prosent

Det tyske flyselskapet Condor Airlines opplever på kort tid å måtte kjempe for å overleve nok en gang. Ikke før konkursen i Thomas Cook har såvidt klart å berge selskapet, kommer koronaviruset og nesten tar knekken på selskapet på nytt.

Nå har ledelsen i charterselskapet bestemt seg for hvor mange ansatte som må ut i arbeidsmarkedet å finne seg nytt arbeide. Det er 25 prosent av de ansatte som nå må gå. Dette er ansatte som har kunnet juble for å ha reddet sine arbeidsplasser etter konkursen, men som kun få måneder senere mister jobben som følger av et virus.

Redningen skule bli at Condor ble kjøpt opp av det polske flyselskapet LOT, og fremtiden så lys ut. Men med koronaviruset måtte det polske selskapet trekke seg fra kjøpsavtalen. Det eneste som nå har holdt selskapet i live er en lånepakke på 500 millioner euro fra tyske myndigheter.

Nå er det mellom 650 og 1000 ansatte som de neste ukene får beskjed om at de ikke har noe arbeide å gå til, melder Reuters.

Andre nyheter

Kan bli tvunget til å innstille alle langdistanseflyvninger fra fredag av

Redaksjonen

EU krever at Alitalia-navnet blir dumpet

Redaksjonen

IAG får kjøpe Air Europa på «billigsalg» – Har fått prisen redusert til halvparten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer