9.6 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Kutter ut offentlig listepris på flymodeller

Den europeiske flyprodusenten Airbus har kuttet ut å gå offentlig ut med prislisten på sine flymodeller. I de siste 25 årene har både Boeing og Airbus gjort prislistene tilgjengelig for alle som har ønsket å se hva et Boeing 787 eller A350 koster etter prislisten.

Nå har Airbus valgt å kutte ut denne tradisjonen. I følge Flightglobal har produsenten valgt dette fordi de mener prisene kun er veiledende og ikke hører hjemme i det offentlige. I følge en talsmann for produsenten er det meningsløse priser ettersom flykjøp alltid prissettes etter antallet fly, kunden som bestiller og tilvalg som gjøres.

Boeing på sin side har ikke valgt samme strategi, men skal være litt i tenkeboksen rundt hvorvidt priser skal oppgis offentlig i fremtiden.

For Airbus blir prisene for 2018 de siste som er tilgjengelig dersom du skulle velge å vurdere deg kjøp av et av produsentens fly.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer