Tyske Lufthansa har bestemt seg for å kutte ut sin aller korteste flyrute, og sette passasjerene over på en bussforbindelse som erstatning. Det er ruten mellom München og Nürnberg som nå legges ned. I følge Lufthansa ble denne ruten gjennomført på rundt 40 minutter totalt.

Google Maps

Ruten på 168 kilometer ble i størst grad benyttet av passasjerer som skulle videre med selskapets fly eller andre selskap fra München. Lufthansa har hatt flyvning fire ganger om dagen mellom de to byene, rundt tre prosent av passasjerene skulle kun til München og ikke videre.

Nå skal Lufthansa Express Bus ta passasjerene via motorveien med en kjøretid på 2 timer og 15 minutter. Det går også tog mellom de to byene som kun tar 1 time og 50 minutter.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no