Hangar.no
Foto: Twitter
  • Forsiden
  • Hendelser
  • Kvinne livstruende skadet etter at panikk utløste seg på fly i Budapest
Hendelser

Kvinne livstruende skadet etter at panikk utløste seg på fly i Budapest

En kvinne som var passasjer på et fly fra SmartWings ligger fortsatt hard skadet på sykehus etter en panikkartet evakuering på flyplassen i Budapest. Hendelsen fant sted 23. mars da et Boeing 737-800 fly (OK-TVP) fra selskapet SmartWings skulle operere en flyvning for selskapet Israir til Tel Aviv.

Da alle passasjerene var ombord og flyet skulle forlate terminalen ble det oppdaget røyk ombord i flyet. En av pilotene ga beskjed over høyttaleranlegget at det ikke var grunn til bekymring da det var en tug, et kjøretøy som sto i fyr utenfor flyet.

Det var nok til å skape fullstendig panikk ombord, passasjerene reiste seg opp og løp mot utgangene til tross for at kabinbesetningen ba dem sette seg igjen. Til slutt ble det bestemt at flyet skulle evakueres da røyken ble stadig tykkere inne i kabinen. Røyken hadde kommet inn gjennom flyets airconditionanlegg.

Da dørene ble åpnet og nødskliene ble utløst skal en kvinne ha falt ut av døråpningen og rett ned mot bakken med hodet først. Kvinnen fikk alvorlige skader og ble i følge The Times of Israel operert på sykehus samme kveld for hodeskader etter fallet. Hun er fortsatt på sykehus og ligger i respirator melder avisen.

Flyselskapet sier at kvinnen falt ut av flyet på grunn av presset fra alle passasjerene som ville evakuere kabinen.

Opprinnelig var det et fly fra Travel Service som skulle fly passasjerene til Israel, men på grunn av tekniske problemer måtte alle passasjerene vente i åtte timer på et nytt fly som ble hentet inn fra SmartWings melder avisen.


Evakueringen av flyet – Youtube

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Vil søke i isen på Grønland etter motordeler fra A380

Ryanair-fly mistet nesehjul på vei til København – Slitasje over tid var årsak

Egyptair-fly fikk problemer med landingshjulene i Beograd