-2.6 C
Oslo
08/03/21
Hangar.no
Arkivfoto

Kvinne skadet etter å ha blitt truffet av motordeler fra fly

En kvinne ble skadet da deler fra en flymotor traff henne, etter et motorhavari på en Boeing 747 over byen Meerssen i Nederland søndag.

Boeing 747F-flyet ble operert av selskapet Longtail Aviation. Motoren, PW4000 som havarerte er av samme typen som havarerte på et Boeing 777-fly ved Denver i USA, også det denne helgen. PW4000-motoren som er montert på flere Boeing 747 er en mindre versjon enn den som benyttes på 777 fra før 2004.

Nederlandske myndigheter har bedt landets havarikommisjon om å undersøke hendelsen med Boeing 747-flyet. Flyet hadde tatt av fra Maastricht og fikk kort tid etterpå brann i en av flyets fire motorer. Etter rundt en times tid landet flyet i Liège  i Belgia.

Den nederlandske havarikommisjonen sier det er for tidlig å konkludere med hva som var årsaken til at motoren havarerte.

Ved siden av kvinnen som ble skadet fikk også endel bilder skader etter at flydeler falt ned og trengte seg gjennom frontruter og panser.

Andre saker

Sør-Sudan: 10 omkom i flyulykke

Redaksjonen

NTSB: Mye tyder på metalltretthet i PW4000-motor som havarerte

Redaksjonen

Skal demontere TWA 800 etter nesten 25 år

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer