10.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Kvinneandelen av søkere øker på flyverlederstudiet

To uker før søknadsfristen går ut, har 264 personer søkt flygelederstudiet. Kvinneandelen blant søkerne går opp.

-Tidligere år har vi hatt en lavere andel kvinnelige søkere. Her har vi sett en endring de siste årene – og den positive trenden fortsetter, sier sjef for utdanning og trening i Avinor, Jesper Krogh.

Kjønnsfordelingen blant årets søkere er 57% menn og 43% kvinner. I 2011 var den kvinnelige andelen søkere på 38 prosent.

-Samtidig som vi ser positivt på den nevnte utviklingen, er vårt hovedfokus å få flest mulig kvalifiserte søkere uavhengig av kjønn. Her ser vi også en forbedring i forhold til tidligere, og andelen kvalifiserte menn og kvinner er omtrent like stor, sier Krogh.

Vil ha flere
Med to uker igjen til søknadsfristen går ut (15. april), oppfordrer Krogh flere til å søke flygelederstudiet, som gir søkerne muligheter til et cirka ettårig studieopphold i USA, fulgt opp av et år med oppfølging og praksis hjemme i Norge.

Startlønnen for flygeledere er 570 000 kroner i året, noe som er svært konkurransedyktig sammenlignet både med medisin- og ingeniørstudiet.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer