To uker før søknadsfristen går ut, har 264 personer søkt flygelederstudiet. Kvinneandelen blant søkerne går opp.

-Tidligere år har vi hatt en lavere andel kvinnelige søkere. Her har vi sett en endring de siste årene – og den positive trenden fortsetter, sier sjef for utdanning og trening i Avinor, Jesper Krogh.

Kjønnsfordelingen blant årets søkere er 57% menn og 43% kvinner. I 2011 var den kvinnelige andelen søkere på 38 prosent.

-Samtidig som vi ser positivt på den nevnte utviklingen, er vårt hovedfokus å få flest mulig kvalifiserte søkere uavhengig av kjønn. Her ser vi også en forbedring i forhold til tidligere, og andelen kvalifiserte menn og kvinner er omtrent like stor, sier Krogh.

Vil ha flere
Med to uker igjen til søknadsfristen går ut (15. april), oppfordrer Krogh flere til å søke flygelederstudiet, som gir søkerne muligheter til et cirka ettårig studieopphold i USA, fulgt opp av et år med oppfølging og praksis hjemme i Norge.

Startlønnen for flygeledere er 570 000 kroner i året, noe som er svært konkurransedyktig sammenlignet både med medisin- og ingeniørstudiet.

 

ANNONSE

Legg inn kommentar:

Skriv din kommentar
Ditt navn:

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.