Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Kvitter seg med 24 Boeing 777 på grunn av koronapandemien

Japan Airlines har bestemt seg for å kvitte seg med 24 Boeing 777. Flyene skal ut av flåten i løpet av de neste to årene, med hovedparten som forsvinner innen mars 2021.

Totalt skal selskapet kvitte seg med 11 Boeing 777-200ER som i dag benyttes på selskapets internasjonale ruter, disse skal settes på bakken før neste sommersesong. Enkelte av disse flyene blir satt inn på nasjonale ruter. Så er det 13 Boeing 777 som i dag benyttes på nasjonale ruter i Japan som også skal ut av flåten.

I tillegg skal ni Boeing 777-200 og fire Boeing 777-300 fases ut innen sommeren 2023.

Japan Airlines vil også kvitte seg med fem Boeing 737-800 innen 2022, melder FlightGlobal.

Årsaken til at selskapet skal kvitte seg med flyene er den dramatiske nedgangen i antallet passasjerer på grunn av koronapandemien.

Selskapet har 35 Boeing 777 i flåten i dag.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer