Hangar.no

Kvittet seg med den første Airbus A350

Flyselskapet LATAM Brasil har nå sendt sin aller første Airbus A350, ut av flåten. Forrige uke ble flyet som var det første Airbus A350 som ble levert til et selskap i Latin-Amerika, faset ut.

PR-XTA har fulgt etter XTB og XTG, alle Airbius A350-900, og er nå parkert i en ørken ved Victorville i USA. Der skal flyene stå parkert i påvente av nye eiere.

Selskapet fikk levert XTA som TAM i desember 2015. Nå knappe fem år senere er flyet ute av flåten sammen med to andre A350. Fortsatt har selskapet åtte slike fly igjen, men om samtlige av disse blir beholdt er det usikkerhet om.

Selskapet er i realiteten konkurs og lever på nåde fra sine kreditorer, det er i denne forbindelsen at flåten med fly har måtte blitt redusert.

Andre nyheter

Fikk levert tre nye Airbus A350-1000

Hans Olav Nyborg

Medier: MHI stanser utviklingen av SpaceJet

Hans Olav Nyborg

Utsetter leveransen av 18 Boeing 737 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer