6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto. BA

La sminken og servering av champagne på førsteklasse til side – Begynte å reparere flymotorer

Rachel Whatmough (32) hadde en lysende karrière som kabinansatt hos British Airways. Servering av champagne på førsteklasse og riktig sminke var hverdagen for ettbarns moren. Flere av vennene var dypt misunnelige på hennes jobb oppe i skyene, møtet med nye mennesker hver dag, yte service og lange dager på flytur verden over.

Hennes drøm var alltid å bli kabinansatt, og å ha en karrière i kabinen med mål om å bli kabinsjef. Under sitt arbeide i British Airways kom hun ofte i kontakt med mekanikere og teknikere som kom ombord i flyene for å fikse problemer med flyene. Hun tenkte at dette måtte jo være en spennende jobb, med masse av utfordringer som skulle løses.

Fra da Rachel jobbet som kabinansatt – Foto: BA

Så kom det over henne, jeg vil bli mekaniker og jobbe med å reparere fly. Nå feirer hun 10 år som flymekaniker hos British Airways, og har ikke angret en eneste dag.

-Jeg har alltid hatt interesse for tekniske utfordringer og elsker at jeg kunne fortsette å jobbe for selskapet jeg ble så glad i under min tid i kabinen, sier Whatmough.

Nå jobber hun som Satellite Technical Engineer og har ansvaret for alle mekanikere på jobb om natten, og at alle flyene blir ferdig vedlikeholdt til de skal ut å fly igjen neste morgen.

Nå har 32-åringen også stiftet familie og klarer fint å kombinere nattarbeide med familielivet på dagen.

-Jeg vil anbefale alle andre som tenker på et karrièreskift, det er aldri for sent og det er noe alle kan klare, legger hun til.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer