12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Landet nytt helikopter på toppen av Andesfjellene

Helikopterprodusenten Airbus har landet ett splitter nytt Airbus H145 helikopter på toppen av Andesfjellene. Det er helt på toppen av fjellet Aconcagua i Argentina, nær grensen mot Chile at helikoptret ble landet. Fjellet er det høyeste i Andesfjellene og i Amerika – og det høyeste fjellet utenfor Asia.

Når helikopteret ble satt ned i snøen på toppen viste høydemåleren 6.962 meter.

Det er i følge Airbus første gangen at et twin-engine helikopter har landet i denne høyden. Helikopteret tok av fra flyplassen i Mendoza og fløy en halvtimes tid frem til foten av fjellet. Turen opp til toppen av fjellet tok deretter 15 minutter langs fjellsiden opp.

På toppen var det minus 22 grader og godt med vind. Meningen med testen var å vise frem at helikopteret er bygget for å kunne operere nettopp i denne typen miljø og høyde ved behov.

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer