2.8 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Foto: Gentex

Lanserer nye dimmebare vinduer til Boeing 777X – Fungerer bedre enn 787-vinduer

Produsenten Gentex som står bak de dimmebare EDW vinduene som brukes ombord i Boeing 787 Dreamliner-flyene, har nå gjort siste justeringer på vinduene som skal benyttes hos Boeing i forbindelse med 777X-produksjonen.

Produsenten lover nå at vinduene skal kunne klare å stenge ute 99.999 prosent av sollyset på utsiden.

Selskapet var revolusjonerende da de lanserte de nye vinduene som Boeing benytter i 787 modellene. Vinduer som kunne dempes i gjennomsiktighet elektronisk ved hjelp av en knapp under vinduet. Men kritikken har sittet løst hos passasjerer og hos flyselskapene, på at vinduene ikke er gode nok til å stenge ute sollyset, og er for trege til å dimmes ned når en bruker trykker på knappen.

Det har også vært en problem med at de elektroniske knappene til vinduene ikke har funger slik de skal, og ofte er i ustand på 787-fly.

Det mener produsenten at de nå har løst på denne tredje generasjonen av dimmebare vinduer for fly. Når Boeings 777-8 og 777-9 rulles ut til de første kundene neste år, vil vinduene være på plass med den nye teknologien, som nå skal fungere og stenge ute lyset slik de var tenkt i utgangspunktet.

Andre nyheter

Amerikansk flyselskap må utsette fornyelse av A320-kabiner på grunn av forsinkelser hos Airbus

Redaksjonen

Thai Airways innfører gebyr for de beste setene i kabinen

Redaksjonen

Slik blir Air France nye Airbus A330 kabiner

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer